Οι χάρτες με σημεία περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος

Κάτοικοι της περιοχής έκαναν αυτοψίες τον Οκτώβριο καταγράφοντας σε χάρτη τα προβληματικά σημεία για το περιβάλλον της περιοχής.

Καμμένος αμίαντος εξω απο το «Bella Vista». Εικόνα: Αλέξανδρος Κατσής/Παρατηρητήριο για το Μάτι

Σημεία εμφανώς προβληματικά που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης, με συντεταγμένες και φωτογραφίες συνέλεξαν οι κάτοικοι της πυρόπληκτης περιοχής και τα αποτύπωσαν σε πέντε διαφορετικούς χάρτες τους οποίους αναδημοσιεύει το «Παρατηρητήριο για το Μάτι».

Μπορείτε να πλοηγηθείτε στους χάρτες και να κλικάρετε πάνω στα σημεία για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον αμίαντο δίπλα στο δρόμο, σε ιδιωτικά οικόπεδα και εγκαταλελειμμένα σπίτια, τα μπάζα, τα κλαδιά και τα σκουπίδια σε δημόσιους χώρους και απερίφραχτα οικόπεδα αλλά και τις λακκούβες.

Το δικαίωμα αναδημοσίευσης των χαρτών μας το παραχώρησε ο δημιουργός τους, Θέμης Τσιρόπουλος κάτοικος της πυρόπληκτης περιοχής που αφιέρωσε πολλές ώρες σε αυτή την πολύτιμη δουλειά. Όπως διευκρινίζει, η ακρίβεια των διευθύνσεων δεν είναι απόλυτη, αυτό οφείλεται κυρίως στους περιορισμούς ακρίβειας των συντεταγμένων των φωτογραφιών και ετσι μερικές φορές αποκλίνει η διεύθυνση κατά 2-3 ή περισσότερους αριθμούς.

Αμίαντος δίπλα στο δρόμο, Ιδιωτικά Οικόπεδα (κατάσταση 18 Οκτωβρίου 2019)

Αμίαντος, Προβάλινθος (κατάσταση 22 Οκτωβρίου 2019)

Αμίαντος σε κατοικίες (κατάσταση 26 Οκτωβρίου 2019)

Μπάζα, κλαδιά σκουπίδια σε δημόσιους χώρους και απερίφραχτα οικόπεδα (κατάσταση 23 Οκτωβρίου 2019)

Λακκούβες (κατάσταση 19 Οκτωβρίου 2019)