ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ: Μέχρι 20 Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις για το πρόγραμμα αδειοδότησης πυρόπληκτων κατοικιών

Έως τις 20 Σεπτεμβρίου θα διαρκέσει το πρόγραμμα για την αδειοδότηση επισκευής ή ανέγερσης πυρόπληκτων κατοικιών της Ανατολικής Αττικής, με τη συνδρομή της Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ.

Το νέο πρόγραμμα προσφέρει υποστήριξη σε όλα τα στάδια της διαδικασίας, από τις πρώτες ενέργειες, τη συλλογή των απαραίτητων δικαιολογητικών και την κατάθεση φακέλου στην αρμόδια υπηρεσία έως και την τελική έκδοση της εκάστοτε άδειας από συνεργάτη μηχανικό της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ.

Οι δικαιούχοι και τα δικαιολογητικά

Το πρόγραμμα απευθύνεται αποκλειστικά σε πυροπαθείς των Δήμων Νέας Μάκρης-Μαραθώνα και Πικερμίου-Ραφήνας, των οποίων η κύρια και μοναδική κατοικία έχει χαρακτηρισθεί επικίνδυνη για χρήση (κόκκινη) ή προσωρινά ακατάλληλη (κίτρινη), οι οποίοι έχουν ανήλικα τέκνα και συνολικό οικογενειακό εισόδημα έως 15.000 ευρώ.

Τα δικαιολογητικά είναι τα εξής:
Ε1 έτους 2017 και 2018, όλων των ενηλίκων μελών της πληγείσας κατοικίας
Ε9 έτους 2017 και 2018, όλων των ενηλίκων μελών της πληγείσας κατοικίας
Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
Δελτίο Επανελέγχου ΥΠΕ.ΧΩ.ΔΕ.

Η υποβολή των αιτήσεων ξεκίνησε στις 19 Ιουλίου και μπορεί να γίνει είτε μέσω της ιστοσελίδας της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, είτε με τη συμπλήρωση και την υπογραφή της αίτησης που βρίσκεται στο τέλος του παρόντος κειμένου και την αποστολή της μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά στο στο e-mail: [email protected] ή ταχυδρομικά στα στοιχεία: ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΥΡΟΠΑΘΩΝ Ακτή Μιαούλη 85, 185 38 Πειραιάς.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν τα σχετικά έγγραφα και να προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά έως τις 20 Σεπτεμβρίου, ενώ η ανακοίνωση των ωφελούμενων θα γίνει στις 10 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του “Παρατηρητηρίου για το Μάτι” η ενίσχυση από το κράτος δεν αποκλείει όσους ή όσες θέλουν να υποβάλλουν το σχετικό αίτημα. Τα πραγματικά δεδομένα θα αξιολογηθούν από τους ειδικούς που θα συνεργασθούν με τη ΣΥΝ-ΕΝΩΣΗ στο πρόγραμμα.

Πρόγραμμα στήριξης άνω των 7 εκατ. ευρώ από τη ναυτιλιακή κοινότητα

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η υποστήριξη της αδειοδότησης είναι μία από τις πολλές στοχευμένες δράσεις που συνεχίζει να υλοποιεί η ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ υπέρ των πληγέντων από τις καταστροφικές φωτιές που έπληξαν την Αττική το καλοκαίρι του 2018. Ήδη από τις αρχές του έτους η ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ έχει αναπτύξει ένα πρόγραμμα με συγκεκριμένες ενέργειες στήριξης ύψους άνω των 7 εκατομμυρίων ευρώ.

Με γνώμονα την ανακούφιση των πληγέντων και σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και άλλους κοινωνικούς εταίρους, η ναυτιλιακή κοινότητα μέσω της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, παρέχει βοήθεια, με ψυχοκοινωνικά και διατροφικά προγράμματα στήριξης, τροφοδοσία, και παροχή εξοπλισμού σε μηνιαία βάση και απευθείας σε περισσότερες από 550 πυρόπληκτες οικογένειες. Η ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ έχει επίσης προσφέρει τη συνδρομή της σε 263 τελειόφοιτους μαθητές και φοιτητές πυρόπληκτων οκογενειών, και έχει υποστηρίξει τη χρηματοδότηση μελέτης για δεδροφύτευση και αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος στις πληγείσες περιοχές. Τέλος, κεντρική θέση στο έργο προσφοράς της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, έχει η επισκευή τριών Super Puma ειδικών ελικοπτέρων έρευνας και διάσωσης, στο πλαίσιο της ευρύτερης ενίσχυσης της ετοιμότητας της χώρας.

Όλες οι ενέργειες υλοποιούνται με την αποκλειστική χρηματοδότηση της ναυτιλιακής κοινότητας.